93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskinde

AB Ülkelerinde Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Yaygın!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde 2024 yılına ilişkin yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında kalan kişilere yönelik verilerini paylaştı.

Verilere göre, geçen yıl AB’de yaşayan nüfusun %21’i yoksulluk veya sosyal dışlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Toplamda, AB ülkelerinde tam 93,3 milyon insan yoksulluk sınırında yaşamını sürdürdü.

Yoksulluk sınırında yaşayanların oranının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Bulgaristan (%30,3), Romanya (%27,9), Yunanistan (%26,9), İspanya (%25,8) ve Litvanya (%25,8) oldu.

En düşük yoksulluk veya sosyal dışlanma riski yaşanan ülkeler ise Çekya (%11,3), Slovenya (%14,4), Hollanda (%15,4), Polonya (%16) ve İrlanda (%16,7) olarak belirlendi.

Yoksulluk oranı Almanya’da %21,1, Fransa’da %20,5 ve İtalya’da %23,1 seviyesinde gözlemlendi.

Related Posts

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

Bakan Kurum’dan Sazlıdere’deki sosyal konutlarla ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Arnavutköy’de yapılan konutlara ilişkin, “O konutlar ev sahibi olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yapmış olduğumuz bir çalışma. Alan her bir vatandaşımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Onların söylediği gibi Araplara veya herhangi bir ülkenin vatandaşına konut satılmış değil.” dedi.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 29 Nisan 2025 Salı kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Çatışmalar, askeri harcamaları uçurdu

Dünya çapında 2024 yılında gerçekleşen askeri harcamalar Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en hızlı artışını göstererek 2.7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye iki sıra yükselerek 17. oldu.

İsrail’den tarife hamlesi: Tel Aviv, ABD’ye ticari imtiyaz hazırlığında

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Barkat, ABD ile tarifeler konusunda daha iyi bir anlaşmaya varılabilmesi için ABD’ye bazı imtiyazlar sağlanabileceğine işaret etti.

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir