Çocuklar da kalp hastalıklarına dikkat!

İSTANBUL (İGFA) – Bazı kalp sorunları genetik bir bileşene sahip olabilir. Bir çocuğun ailesinde kalp hastalığı öyküsü varsa veya belirli genetik mutasyonlar mevcutsa, kalp sorunları geliştirme riski artabilir. Romatizmal ateş gibi bazı enfeksiyonlar kalbi etkileyebilir. Romatizmal ateş kalp kapakçıklarına zarar verebilir ve uygun şekilde tedavi edilmezse uzun vadeli kalp sorunlarına yol açabilir.

Kawasaki Hastalığı: Bu, kalbin etrafındakiler de dahil olmak üzere kan damarlarının iltihaplanmasına neden olabilen nadir bir çocukluk hastalığıdır. Derhal tedavi edilmezse kalp komplikasyonlarına yol açabilir.

Kardiyomiyopati: Kardiyomiyopati, kalp kasının zayıfladığı veya büyüdüğü bir durumdur. Genetik olabilir veya viral enfeksiyonlar veya bazı ilaçlar gibi faktörler nedeniyle edinilebilir.

Aritmiler: Çocuklarda anormal kalp ritimleri veya aritmiler de gelişebilir. Bunlar doğuştan olabileceği gibi elektrolit dengesizlikleri veya kalp kası hasarı gibi diğer durumlardan da kaynaklanabilir.

Yüksek Kan Basıncı: Çocuklarda yetişkinlere göre daha az görülmesine rağmen, yüksek tansiyon (hipertansiyon) çocukları etkileyebilir ve kalp sorunları riskini artırabilir.

Obezite: Çocukluk çağı obezitesi, kalp hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunları için bir risk faktörüdür. Aşırı kilo kalbi zorlayabilir ve yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi durumların riskini artırabilir.

Yaşam Tarzı Faktörleri: Sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite eksikliği ve sigara kullanımı (daha büyük çocuklar ve ergenler için) gibi kötü yaşam tarzı seçimleri, zaman içinde çocuklarda kalp sorunlarına katkıda bulunabilir.

Tıp bilimindeki ve sağlık hizmetlerindeki ilerlemelerin çocuklarda kalp sorunlarının teşhis ve tedavisini büyük ölçüde geliştirdiğini belirtmek önemlidir. Birçok doğuştan kalp kusuru cerrahi olarak onarılabilir ve diğer kalp rahatsızlıklarını yönetmek için çeşitli tıbbi müdahaleler mevcuttur.

Related Posts

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Dubai çikolatasından çıkanlar şoke etti! 6 yaşındaki çocuk nefessiz kaldı

Diyarbakır’da Dubai çikolatası can alıyordu. Çikolatayı yiyen 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.