Hilvan Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Balık Saklama Yöntemleri

Oruç Akkol, balığın saklama süreleri ve tüketim alışkanlıklarına dair bilgiler verdi.

Eskişehir’de Evde Balık Saklamanın Püf Noktaları!

Eskişehir’de balıkçılık yapan Oruç Akkol, sıcakların artmasıyla evde balık saklamanın önemine değindi. Balığın doğru şartlarda saklanması durumunda bozulma süresinin sekiz ayı bulabileceğini belirten Akkol, evde balık saklama yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Balığın evde saklanma süresi hakkında açıklamalarda bulunan Akkol, “Evde balık normal buzdolabında bir gün veya iki gün taze kalabilir. Daha sonra derin dondurucuya alınabilir. Derin dondurucularda altı ila sekiz aya kadar tazeliğini koruyabilir. Dondurucu imkanı olmayanlar ise en fazla iki-üç gün içerisinde tüketmeli” dedi.

Akkol ayrıca, balıkların doğru şekilde muhafaza edilmesi durumunda sekiz ay kadar saklanabileceğini vurgulayarak, özellikle büyük balıkların daha uzun süre taze kalabileceğini belirtti.

Hangi balıkların daha çok tercih edildiği konusuna da değinen Akkol, “Hamsi ve istavrit gibi ufak balıkların tüketimi daha fazla. Bu balıkların fiyatları daha uygun olduğu için insanlar tarafından tercih ediliyor. Mevsim farkı gözetmeksizin dört mevsim tüketilebilecek olan balık, hafif ve lezzetli bir seçenektir. Her zaman taze balık bulmak mümkün. Ramazan döneminde de tercihler aynı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Evde balık saklamanın püf noktalarını paylaşan Akkol, vatandaşlara seslenerek, balık tüketiminin mevsimlere bağlı olmadığını vurgulayarak, her mevsimde rahatlıkla balık tüketilebileceğini belirtti. Balık tüketmenin sağlık açısından da faydalı olduğunu söyleyen Akkol, her zaman taze ve doğru şekilde saklanmış balıkların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. – ESKİŞEHİR