Balık tezgahlarında istavrit ve mezgit bolluğu! Kilosu 150 ile 250 lira arasında satılıyor

Ortahisar İlçesindeki Balık Pazarlarında Fiyatlar Belli Oldu

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında satılan balıkların fiyatları belli oldu. Levrek kilogramı 350-400 lira arasında alıcı bulurken, barbun 300 liradan, çipura 350 liradan satılıyor. Ayrıca istavrit ve mezgit 150-250 lira, alabalık ile somon ise 150-300 liradan tüketiciye sunuluyor.

Bölgedeki balıkçılardan Turgay Memiş, av sezonunun sona ermesiyle oltayla avlanan mezgit ve istavrit gibi birçok çeşidin tezgahlarda yer aldığını belirtti. Ayrıca kafes balıkçılığı ile üretilen alabalık ve somonun da tüketicilerle buluştuğunu söyleyen Memiş, “Bu sene çok büyük bolluk oldu. İstavrit ve mezgit de bolca var. Ancak çiftlik balıkları daha fazla olduğu için fiyatlar da daha uygun” dedi.

Bir diğer balıkçı Kadir Pınar ise kayıklarla tutulan balıkları tezgahlarda satışa sunduklarını dile getirerek, levrek, çipura, somon ve alabalık gibi çeşitlerin bulunduğunu aktardı. Pınar, özellikle alabalık ve somona vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.

Related Posts

İsrail’den tarife hamlesi: Tel Aviv, ABD’ye ticari imtiyaz hazırlığında

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Barkat, ABD ile tarifeler konusunda daha iyi bir anlaşmaya varılabilmesi için ABD’ye bazı imtiyazlar sağlanabileceğine işaret etti.

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir