Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında sıcak havadan serinlemek için yaygın olarak kullanılan klimaların doğru bir şekilde kullanılmadığında sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, ideal ortam sıcaklığının 22 derece olduğunu vurgulayarak, klimanın yanlış kullanımının klima çarpmasına yol açabileceğini açıkladı.

Klima, Nem Dengesini Bozabilir!

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klimaların kullanımının nem oranını etkilediğine dikkat çekerek, nem oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kullanım kılavuzuna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karamehmetoğlu, ideal sıcaklık ve nem seviyelerine dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Klima Çarpması Belirtileri

Klima çarpmasının belirtileri kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karamehmetoğlu, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerin sıkça görüldüğünü belirtti. Ani ısı değişikliğinin vücutta neden olduğu etkiler hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, klima çarpmasıyla ilgili korunma önerilerinde bulundu.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klima çarpmasının belirtilerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzerlik gösterebileceğine değinerek, belirtilere yönelik tedavi uygulanabileceğini söyledi. Klima çarpmasından korunmak için önerilerde bulunan Karamehmetoğlu, klimayı belirli bir süre çalıştırıp ardından kapatarak hava kalitesinin bozulmasını engellemenin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Dubai çikolatasından çıkanlar şoke etti! 6 yaşındaki çocuk nefessiz kaldı

Diyarbakır’da Dubai çikolatası can alıyordu. Çikolatayı yiyen 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.