Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Enerji Piyasasında İthalat Rakamlarında Artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınladığı “Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu”na göre, şubatta yapılan doğal gaz ithalatı geçen yıla göre %16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküpe ulaştı. Bu ithalatın 3 milyar 370 milyon metreküpü boru hatları aracılığıyla yapılırken, 3 milyar 62 milyon metreküpü ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri tarafından gerçekleştirildi.

Rusya’dan yapılan 2 milyar 410 milyon metreküplük doğal gaz ithalatıyla şubattaki en büyük tedarikçi konumunda bulunurken, ABD 2 milyar 19 milyon metreküp ve Azerbaycan 876 milyon metreküp ile onu takip etti. İran’dan ise 83 milyon metreküp boru gazı ithalatı gerçekleşti.

Bu dönemde ayrıca Cezayir’den 334 milyon metreküp, Nijerya’dan 288 milyon metreküp, Trinidad ve Tobago’dan 164 milyon metreküp, Kamerun’dan 91 milyon metreküp, Umman’dan 90 milyon metreküp ve Mozambik’ten 74 milyon metreküp LNG ithal edildi.

Konutlarda Doğal Gaz Tüketimi Arttı!

Türkiye genelinde doğal gaz tüketimi ise şubatta geçen yıla göre %19,1 artışla 7 milyar 550 milyon metreküpe yükseldi. Sanayi sektöründe tüketim %0,9 artarak 1 milyar 154 milyon metreküpe çıktı. Elektrik santrallerindeki doğal gaz tüketimi ise %156,9 artışla 1 milyar 338 milyon metreküpe ulaştı.

Öte yandan konutlardaki doğal gaz tüketimi %6 artarak 3 milyar 793 milyon metreküpe ulaştı. Türkiye’nin şubat ayı doğal gaz stok miktarı ise geçen yıla göre %50,8 azalarak yaklaşık 2 milyar 638 milyon metreküpe geriledi. Bu stokun 2 milyar 368 milyon metreküpü yer altı depolama tesislerinde bulunurken, 270 milyon metreküpü LNG terminallerinde saklanmaktadır.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan “emekli aylığı” açıklaması: Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok!

Mansur Yavaş’tan “emekli aylığı” açıklaması: Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok!

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.

Öncü gösterge 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İmalat PMI verileri, Haziran 2025’te 46,7’ye gerileyerek son sekiz ayın en düşük seviyesine indi. Eşik değer olan 50’nin altında gerçekleşen bu sonuç, imalat sanayisinde daralma sinyallerinin …

Altcoin piyasası çöküşte: 300 milyar dolar buhar oldu!

Bitcoin yükselişini sürdürürken altcoin piyasasında kayıplar derinleşti. Uzmanlar, yatırımcıları gelecekte kurumsal ilgi çekebilecek projelere yönelmeleri konusunda uyarıyor. Piyasanın yönü için kurumsal hamleler belirleyici olmaya devam ediyor.

Haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 1,53 artacağını tahmin ediyor.

Erdoğan: Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gıpta ile takip edilen büyüme ve kalkınma hikayesi ihracatçılarımızın özverili çabaları ile yazılıyor” dedi.