Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Doğu Akdeniz İlleri İhracatta Yükseliş Yaşıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Doğu Akdeniz’deki iller 2024’ün ilk 6 ayında 4 milyar 665 milyon 158 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu dönemde, Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den çeşitli ülkelere 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık ürün ihraç edildi. Özellikle, Hatay’dan 1 milyar 750 milyon 261 bin dolarlık dış satış yapıldı. Bu dönemde Hatay, geçen yıla kıyasla yüzde 6,1 artışla dış ticarette lider konumunu korudu.

Hatay’dan yapılan ihracatta çelik sektörü, yaş meyve sebzeler ve otomotiv endüstrisi ön plana çıktı. Mersin ise meyve ve sebze ihracatında bir miktar gerileme yaşadı. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri grubu Mersin’in dış satışlarında ön sırayı aldı.

Adana’da ise kimyevi maddeler grubu ihracatında yüzde 21,9’luk bir artış kaydedildi. Diğer taraftan, Osmaniye diğer illere göre dış satışlarını yüzde 44 artırarak dikkat çekti. Osmaniye’nin çelik sektörü, tekstil ve otomotiv endüstrisi dış satışlarının başını çekti.

Related Posts

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.