Dolandıran sahte yetkili servislere dikkat

Sonzamanlarda pek çok kişi özellikle internet arama motorları ve sosyal medya üzerinde yapılan reklamlara aldanıp, yetkili servis sandıkları servisler tarafından sıkça dolandırılmaya başlandı.

Bir anlık dalgınlıkla tuzağa düşen vatandaşlardan, Tüketici Hakem Heyetleri ve yetkili birimlere binlerce şikayet yağıyor. Bu konuda mağdur olan vatandaşlar şu bilgileri paylaştı:

– Arama motorunda söz konusu şirketlerin numaraları en üstte çıkıyor. Söylenenlere göre bunun için çok yüksek meblağlar ödüyorlarmış. İletişim numaraları 444 veya 0850 ile başladığı için tüketicilerin algısında kurumsal bir nitelik imajı uyandırılıyor. İhtiyacınız olup aradığınızda ise yuvarlak cümleler kurup, yetkili servis gibi davranıyorlar.

– Evinize gelen elemanları örneğin beyaz eşyalar için ‘ana kartı yanmış’, ‘motoru arızalanmış’ gibi standart cümleler kullanıp, sizden 10-15 bin TL talep ederek, ödemeyi aldıktan sonra elinize hiçbir mali değeri olmayan bir fiş elektronik yoldan gönderiyorlar, makinenizi alıp götürüyorlar. Birkaç gün sonra geri getirdiklerinde de parçası eksik ve bozuk durumda geri getiriyorlar. Yani paranızla birlikte makinenin sağlam parçalarını da alıyorlar. Parayı ödediğiniz için artık karşınızda muhatap da bulamıyorsunuz. Hatta yetkili olduğu söylenen isimlere ulaşamıyorsunuz…

HEPSİ ÇOK PROFESYONEL

– Bu durum yeni bir dolandırıcılık şekli… Çünkü gelen ekip kendilerini Yetkili Servis olarak tanıtıyor, servis elemanlarının tişörtleri bile profesyonelce hazırlanmış. Üniformalarının sırtlarında ‘Merkez Servis 444….’’, ‘’Fabrika Servis’’ gibi ucu açık ibareler yer alıyor. İlk etapta hiç şüphelenmiyorsunuz. Meğer bu şirketler kiraladıkları araçlarla semt semt dolaşıp, kendi merkezleri arandığında hemen ikametlere yönlendiriliyorlarmış.

– Lüks semtlerde daha fahiş rakamlar tahsil ediyorlarmış. Yetkililere sesleniyoruz… Genellikle Limited Şirket adı altında yetkili servismiş gibi davranıp, vatandaşı maddi manevi mağdur eden bu servisler takibe alınıp, kapatılmalı ki başkalarının canı yanmasın. Tedbir alınmazsa çok sayıda kişi mağdur olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir