Melinda Gates kime oy vereceğini açıkladı

Bill&Melinda Gates Vakfı Başkan yardımcısı ve milyarder iş insanı Bill Gates’in eski eşi Melinda Gates, ‘Başkan Biden’e o vereceğim’ derken bunun nedenleri de şöyle açıkladı;

“Daha önce hiç başkan adayını desteklemedim. Ancak bu yılki seçimler kadınlar ve aileler için o kadar önemli ki, bu sefer sessiz kalamam.

Kadınlar, karşılaştıkları sorunları önemseyen ve güvenliklerini, sağlıklarını, ekonomik güçlerini, üreme haklarını ve işleyen bir demokrasiye özgürce ve tam olarak katılma yeteneklerini korumaya kendini adamış bir lideri hak ediyor. Bu seçimde, karşıtlık daha büyük olamazdı ve bahisler daha yüksek olamazdı. Başkan Biden’a oy vereceğim.”

BU SEÇİM NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ

Gates yazısında şunları kaleme aldı;

“Trump’ın görevdeki ilk döneminin kadınların sağlığını tehlikeye atmasının, güvenliklerini tehlikeye atmasının ve onları temel özgürlüklerden mahrum bırakmasının ardından, bu seçimde Biden’ı destekliyorum ve diğerlerinden de aynısını yapmalarını istiyorum.

Trump’ın başkan olarak yaptığı ilk eylemlerden biri, dış yardımı üreme hizmetleri sağlayan kuruluşlara sınırlayan ve bazı tahminlere göre dünya çapında 100.000’den fazla anne ve çocuk ölümüne neden olan küresel konuşma kuralını yeniden yürürlüğe koymak ve genişletmek oldu.

KADIN HAKLARINI ÇİĞNEDİ

Eski başkan, federal aile planlaması programı Başlık X’e , düşük gelirli kişilerin doğum kontrol yöntemlerine erişimini zorlaştıran kısıtlamalar getirdi. Kampanyaları ve yönetimi boyunca sıklıkla bölücü, bazen de şiddet içeren söylemi ( kadın gazetecilere yönelttiği cinsiyetçi saldırılardan rakibinin hapse atılması çağrısına kadar ) görevdeki kadınlara yönelik düşmanca bir siyasi iklimin oluşmasına katkıda bulundu ve seçim çalışanlarına yönelik tehditlere izin verdi .

Ve Roe v. Wade davasını bozacak Yüksek Mahkeme yargıçlarını kasten atadı , bu da kadınlar ve aileler açısından geniş kapsamlı ve felaketle sonuçlanacak bir kararla sonuçlandı.

Roe’nun devrilmesinden bu yana geçen iki yıl içinde, doktorlar yasal sonuçlardan korktukları için acil servisler çaresizce bakıma ihtiyaç duyan hamile kadınları geri çevirdi . Kadın doğum uzmanları, kadınları doğum kontrolü gibi temel hizmetlere erişimden mahrum bırakabilecek katı yasaklarla eyaletlerden kaçtı .

ABD halihazırda gelişmiş ekonomiler arasında en yüksek anne ölüm oranlarından birine sahip ve çoğu OBGYN , Roe’yu devirme kararının daha fazla anne ölümüne yol açtığı konusunda hemfikir .

Bir yandan Trump, yeniden seçilirse yönetiminin neden olduğu hasarı hafifletmek için hiçbir şey yapmayacağını, bunun yerine eyaletlerin hamile kadınları izlemesine ve kovuşturmasına izin vererek daha da ileri gideceğini açıkça belirtti.

NEDEN BİDEN?

Öte yandan Biden, dünya çapında kadınlara yönelik sağlık kuruluşlarına fon sağlamayı yeniden başlattı ve ABD’de üreme özgürlüğü için mücadele etti. Yönetimi, üreme hizmetleri için eyalet sınırlarının ötesine seyahat etme hakkını destekledi, 20 yıllık güvenlik geçmişine sahip bir ilaç olan mifepristona erişimi korudu , tüp bebek gibi doğurganlık tedavilerini korumak için adımlar attı ve doğum kontrol araçlarını daha erişilebilir hale getirmek için çalıştı. Hamile kadınlara yönelik hayat kurtaran acil tıbbi bakımı savundu ve doktorların ve hastaların yasal hakları konusunda eğitilmesine yardımcı oldu.

Dahası Biden, bu ülkenin bakım altyapısına yapılan tarihi ve şiddetle ihtiyaç duyulan yatırımları destekleyerek kadınlara ve ailelere olan bağlılığının sinyalini verdi.”

OYUMU KAZANDI

Gates, bakım krizi konusunda da yapılan çalışmaları anlatırken, “Trump kadın haklarını geri almakla övünse de Biden ülkemizin geleceğinin onlara bağlı olduğunu anlıyor. Biden bu yüzden oyumu kazandı” dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir