“Planlı tarım dönemi başlıyor, Edirne pilot bölge olabilir”

Edirne’de Planlı Tarım Dönemi Başlıyor, Pilot Bölge Olabilir

EDİRNE (İGFA) – Enerji ve Su Yöneticisi Hüseyin Erkin, Türkiye tarımında önemli bir dönemin başladığını belirtti. 14 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan “Tarımsal Üretimin Planlı Yapılması” yönetmeliği, bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde planlamanın önemine vurgu yapıyor. Özellikle stratejik avantajlara sahip bölgelerden biri olan Edirne, bu yeni düzenleme ile büyük bir potansiyel sunuyor.

Planlı Tarımın Detayları

Yeni yönetmelik, tarımsal üretimin kalkınma planları, nüfus projeksiyonları, arz-talep dengesi gibi veriler ışığında yapılmasını öngörüyor. İl bazında oluşturulacak teknik komiteler, sosyo-ekonomik koşullardan sulama altyapısına kadar birçok parametreyi değerlendirerek üç yıllık üretim planları hazırlayacak. Ayrıca, sözleşmeli üretim, organik tarım ve modern sulama yöntemlerine öncelik verilecek.

Edirne İçin Büyük Fırsat

Enerji ve Su Yöneticisi Hüseyin Erkin’e göre, Edirne tarımsal altyapısı ve verimli topraklarıyla planlama sürecinde pilot bölge olarak seçilebilir. Bölgenin su kullanım olanakları, tarımsal kültürü ve kooperatifçilik geçmişi, katma değeri yüksek ürünlerin belirlenerek sözleşmeli tarım garantisiyle üretilmesini gerektiğini vurguluyor.

Pilot Uygulama İçin Çağrı

2025 yılında Edirne’de planlı tarımsal üretime başlanması öneriliyor. Hüseyin Erkin, çiftçilerin bu süreçten haberdar edilmesi ve yönetmeliğin detaylarının anlatılması gerektiğini ifade ederek, stratejik ürünlerin belirlenmesi ve üretim altyapısının hızla tamamlanmasının önemine dikkat çekti.

Planlı Tarım Üreticileri Memnun Edecek

Erkin’e göre, planlı tarım uygulaması Edirne’deki üreticileri ve ekonomik potansiyeli artıracak. Tarım İl Müdürlüğü ve kuruluşların süreci etkin bir şekilde yürütmesi ve siyaset kurumlarının destek vermesi bekleniyor.

Related Posts

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

EYT, SSK, Bağ-Kur… Emeklilik planlamasında kritik 15 kural

SGK sisteminde emeklilik, sigorta başlangıç tarihinden son ödenen prim gün sayısına kadar birçok değişkene bağlı olarak şekil alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik planlaması ile ilgili detayları köşe yazısında ele aldı.

Reel kesimin ekonomiye güveni nisanda 7 ayın en düşüğünde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre Nisan 2025 dönemine ait İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak 100,8 seviyesinde gerçekleşti.

Ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı geliyor: Yeni projenin detayları paylaşıldı!

Ev kadınlarına yönelik hazırlanan yeni projeyle, sosyal güvence ve emeklilik hakkı sağlanması hedefleniyor. Devlet destekli prim ödemeleri ve esnek uygulamalarla kadınlara önemli avantajlar sunulması planlanıyor.

Devlet veriyor, insanlar istismar ediyor

Elazığ’da yaşanan 2020 ve 2023 depremlerinin ardından kentte yapılan TOKİ konutlarının ev sahipleri tarafından fahiş kiralara verilmesi, vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir