‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ Yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından imzalanan genelge ile 81 il valiliğine gönderilen yeni düzenleme sayesinde kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Sağlık hizmetleriyle ilgili gelen şikayetler hızla değerlendirilecek ve bakanlığa bağlı hastanelerdeki Hasta Hakları Birimleri daha aktif hale getirilecek. Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) ile ilgili olarak, riskli durumlar birim amirleri tarafından incelenecek ve gerekli önlemler hemen alınacak.


Şikayetler Hızla Çözüme Kavuşturulacak

2024 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesini referans alan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi, vatandaş odaklı bir anlayışı benimseyerek sağlık hizmetleriyle ilgili teknik ve idari konulardaki aksaklıkları hızla çözme hedefi taşıyor. Hasta hakları birimlerine iletilen şikayetlerin çözümü için gerekli tedbirler alınacak ve riskli durumlar ivedilikle ele alınacak.


Dijital Denetim Ön Planda

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, REDES’in hayata geçirilmesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Dijital denetimle olası risklerin önceden önüne geçilerek denetim süreçlerinin hızlandırılması sağlanıyor. REDES eğitim faaliyetleriyle bu alandaki farkındalık artırılıyor ve olası risklere karşı caydırıcılık sağlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Kuruluşlarında Denetimler Hızlandı

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler sonucunda ocak ve nisan aylarında gerçekleştirilen teftiş seferberlikleri kapsamında 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlık hizmeti kalitesi artırıldı.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Dubai çikolatasından çıkanlar şoke etti! 6 yaşındaki çocuk nefessiz kaldı

Diyarbakır’da Dubai çikolatası can alıyordu. Çikolatayı yiyen 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.

Erken yaşlandıran 5 neden

Prof. Dr. Derya Uludüz hayatımızdaki bazı faktörlerin sürekli enerjimizi tüketip, bizi fiziksel ve
zihinsel olarak daha hızlı yaşlandırdığını belirtti.

Sadece selfie ile yaş ve kanser riskini tahmin eden yapay zeka keşfedildi

Yüzümüzdeki çizgiler, göz altı torbaları ve cilt tonu yalnızca yaşımızı yansıtmakla kalmayabilir; aynı zamanda sağlığımıza da ışık tutabilir. Bilim insanları, yalnızca bir selfie üzerinden kişinin biyolojik yaşını ve kanser hastalarının hayatta kalma olasılığını tahmin eden yapay zeka destekli bir araç geliştirdi.