TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Türkiye’nin en önemli sorunu eğitim ve hukuk

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan Sözcü TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Turan, “Büyürken adil dağıtım yapmalıyız. Çünkü gelir dağılımı bozuldu” dedi.

‘BUNLARI DESTEKLEMEMİZ LAZIM’

“Avrupa da şu anda sanayide problemler yaşıyor” diyen Turan, “Biz de Perspektif 2025’te sorunu koyduk, çözümü koyduk. 11 başlık altında topladık. Birinci bölüm hukuk ve demokrasi, ikincisi enflasyon. Mali politikalar, kayıt dışıyla mücadele, alınmayan yerlerden vergilerin alınması, kamunun verimliliği ve tasarrufu, bütçe disiplini bunları desteklememiz lazım” ifadelerini kullandı.

‘ÜÇ BEŞ SENE SONRA YİNE AYNI KONULARI KONUŞACAĞIZ’

“Yapısal reformlar önemli” diyen Turan, şöyle devam etti:

“Enerjide, hukukta, eğitimde, sanayide buralarda gerekli reformları yapmazsak korkarım üç beş sene sonra yine aynı konuları konuşacağız.”

‘SÜRE UZADIKÇA STRES ARTIYOR’

“2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik” diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hedefimiz yüksek enflasyonu tek haneye düşürmek. Bunu düşüremediğimiz sürece verimli olma şansımız yok. Yaptık biz bunu geçmişte, yüzde 5’leri gördük. Süre uzadıkça stres artıyor.”

‘TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİTİM VE HUKUK’

“Türkiye’nin en önemli sorunu eğitim ve hukuk” diyen Turan, “Bütün bunlar olmayınca nitelikli eleman olmuyor. Bu yüzden fason üretim merkezi oluyoruz. Sorgulayan bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Teknoloji ve eğitimden tasarruf yapmamamız gerekiyor ve daha çok kaynak ayırmalıyız” diye konuştu.

TEPKİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

TÜSİAD’ın 13 Şubat’ta toplanan Genel Kurulu’nda Orhan Turan, son dönemde yaşanan tutuklamalardan ihraç edilen teğmenlere, Kartaltepe yangını, İliç madeninde toprak kayması ve depremler gibi kamuoyunda ihmal şüphesiyle gündeme gelen olaylara ve küresel gelişmelere geniş yelpazede konulara değinmişti.

Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan TÜSİAD yöneticileri, enflasyonla mücadelenin maliyetine katlanmanın giderek zorlaştığını söylemişti.

Konuşmalara tepki gösteren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Sivil toplum kuruluşlarının görüş açıklaması elbette demokratik bir hak olmakla birlikte, yargıyı ve siyaseti yönlendirme çabaları, demokrasinin ruhuna ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır” demişti.

Ayrıntılar geliyor…

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Açık büfelerden çöpe dökülen gıdalar nedeniyle turizm yeni bir yol ayrımında: ‘Her şey dahil’ krizde

Türkiye’nin turizmde en büyük rekabet silahı her şey dahil sistemi, hem sürdürülebilirlik hem de artan gıda maliyetleri nedeniyle krizde. Sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirterek çare aranıyor.

Atatürk Havalimanı’nın pistlerini kıran şirkete TOKİ’den 8 milyarlık ‘Millet Bahçesi’ ihaleleri

Atatürk Havalimanı’nın pistlerini kıran şirkete TOKİ’den 8 milyarlık ‘Millet Bahçesi’ ihaleleri

Enerji tasarrufu nedeniyle devlet daireleri tatil edildi

İran’ın güneyinde yer alan Kirman eyaletinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla devlet daireleri perşembe günü tatil edildi.

Türkiye’nin en zengin 100 ismi belli oldu: 10’unu birden 7’ye katladı!

Forbes en zengin 100 Türk listesini açıkladı. Listeye 4 isim ilk defa girerken zenginlerin arasındaki uçurum dikkat çekti. Dört yıl aradan sonra hazırlanan En Zengin 100 Türk listesinde toplam serveti 128,5 milyar dolar olan 108 kişi yer aldı. 10’UNU …

Rusya’dan tarife raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir